Toneelgroep Graficus

Toneelvereniging Toneelgroep Graficus werd in september 1933 in Apeldoorn opgericht. Drukkers van drukkerij Wegener besloten om voorstellingen te gaan spelen ten bate van een goed doel. Het geld dat bij de voorstellingen werd opgehaald ging naar de bestrijding van tuberculose, een veelvoorkomende ziekte onder drukkers in die tijd. Inmiddels is de band met de drukkerij verdwenen. Alleen de naam is overgebleven.

Graficus telt rond de twintig leden van leeftijden variërend van twintigers tot zestigers. Sommige leden spelen alleen, anderen helpen mee met kleding, decors, productie, licht en geluid.

De stukken die we spelen variëren van klassieke drama’s zoals Hamlet tot korte zelfgemaakte montagestukken als Het is niet de maan en Ik zie. Maar de focus ligt vooral op teksttoneel van bekende schrijvers. Benieuwd wat we tot nu toe hebben gespeeld? Bezoek dan onze website.

We spelen op verschillende plekken in Apeldoorn maar ook geregeld in o.a. Arnhem, Druten, Nijmegen, Beekbergen en Deventer. Het enthousiaste bestuur en de leden die voor de productie zorgen, proberen zo veel mogelijk plekken te vinden om zowel de eenakters als de avondvullende stukken te spelen.

https://toneelgroepgraficus.nl/

Kom in contact