Brassband Apeldoorn

Wij zijn een vereniging van enthousiaste amateur muzikanten die samen graag goede muziek willen maken in de muziekvorm brassband (“koperorkest”).

In tegenstelling tot een harmonie of fanfare bestaat een brassband alleen uit koperen blaasinstrumenten waaronder cornet, hoorn, euphonium, trombone en bas. Uiteraard zijn alle vormen van slagwerk ook aanwezig.

De brassband muziek kenmerkt zich met name door de dynamische effecten en articulatie, waardoor spectaculaire muziek ten gehore gebracht kan worden. Ook solistisch wordt er veel van de muzikanten gevergd, en dat kunt u bij ons regelmatig horen. Als orkest komen wij uit in de tweede divisie van de KNFM.

Wij repeteren wekelijks op vrijdagavond van 19:45 tot 22:00 in wijkcentrum “Orca” aan de Germanen laan 360.

Onze muzikanten komen niet alleen uit Apeldoorn zelf, maar ook van daar buiten. Wij nemen regelmatig deel aan concoursen, organiseren zelf concerten, al dan niet samen met andere orkesten, en verlenen onze medewerking aan concerten en activiteiten, die door anderen georganiseerd zijn.

https://www.brassbandapeldoorn.nl
06-57592185
Repetities Wijkcentrum " Orca" Germanenlaan 360 7312 JJ Apeldoorn Secretariaat Brassband Apeldoorn Elburgerweg 6 7345 ED Wenum Wiesel

Kom in contact