Nu eindelijk ook in Apeldoorn: Jazz Jeugdorkest: we zoeken deelnemers!

1403 x gezien
sinds 13 oktober 2022 om 14:37
Muziek
gezocht

Omschrijving

Jongeren uit Apeldoorn en omgeving kunnen vanaf 1 november samen muziek maken in het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest (AJO-Jazz). Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. De jongeren gaan samen muziek maken in een volwaardig orkest, onder begeleiding van ervaren jazzdocenten, waaronder initiatiefnemer, coördinator en koperdocent Robert Hootsen. ‘’Jazz, dus geen klassiek en geen pop, maar wel van alles daartussenin. Improvisatie, samenspel en muziekplezier vormen de belangrijkste ingrediënten, dus ook vette grooves en ruimte voor solo’s”, legt hij uit.
Jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar (bij uitzondering kan iets jonger ook meedoen) kunnen zich aansluiten. Vereiste is wel dat je een instrument bespeelt op een niveau vergelijkbaar met minimaal 2 jaar muziekles. Het wordt aanbevolen om naast het orkest ook muziekles te nemen.
In principe kunnen vrijwel alle instrumenten worden geplaatst, al kunnen er praktische beperkingen zijn. Er wordt gebruik gemaakt van eigen instrumenten; (e)-piano/vleugel, drumstel, percussie, marimba, xylofoon, harp, (contra)bas kunnen beschikbaar worden gesteld.
Het AJO-Jazz start zodra er voldoende deelnemers zijn. Repetities zijn bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn. In de aanloop naar gezamenlijke concerten wordt samen met andere orkesten gerepeteerd, meestal ook op dinsdagavond.
Wil je meer weten of wil je aanmelden? Stuur een email naar info@a-jo.nl. Je kunt een paar keer vrijblijvend meedoen en vervolgens lid worden van de verenging. Algemene informatie staat op www.a-jo.nl en www.goedkoperles.nl.

Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten
Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten

http://a-jo.nl/
055 5216346
Post- en repetitieadres: Gigant, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn

Meer weten over deze advertentie of interesse neem dan contact op met Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten.

Kom in contact